zondag 20 januari 2019

Niet voor publicatie

Niet voor publicatie


Waar maak je dan foto's voor? Voor jezelf?

Elke fotograaf vindt het leuk om zijn foto’s aan de rest van de wereld te laten zien. Dat is tenminste normaal gesproken het geval. Daar maak je tenslotte foto’s voor, nietwaar? Maar er zijn ook fotografen die adverteren met het feit dat de resultaten van de fotoshoot niet voor publicatie zijn. De vraag is waar ze dan wel voor zijn.
Wie gaat er nu alleen zijn eigen foto’s zitten bekijken? En wat staat er dan op die foto’s? Zijn dat wel dingen die jij wilt?

Ga maar rustig uit van een naaktshoot

Zo niet, dan is het de grote vraag of het zin heeft om jouw tijd en die van de fotograaf te verspillen. Want zodra er bij de opdracht staat dat het niet voor publicatie is mag je er wel van uit gaan dat om een vrij heftige naaktshoot zal gaan, als het daar al bij gaat blijven.

Er is niets op een naaktshoot tegen zolang iedereen akkoord is

Wil je dat, prima. Wil je dat niet dan moet er bij dit soort advertenties een alarmbelletje gaan rinkelen, net zoals bij veel andere rariteiten in advertenties, zoals elders op dit weblog zijn aangegeven. Chek alles driedubbel voor je er aan begint. Zorg dat men weet waar je bent en neem bij voorkeur altijd iemand mee.