zondag 20 januari 2019

Pin-up shoot

Pin-up shoot


De pin-up werd bekend in de 2e wereldoorlog

Het begrip pin-up model werd vooral bekend in de veertiger jaren, waarbij aantrekkelijke vrouwen werden gefotografeerd in badpak of bikini en vaak op de zijkant van een militair voertuig zoals een vliegtuig of een tank werden geschilderd. Vaak kreeg een vliegtuig de naam van de schone dame die er op afgebeeld stond.

 

Beetje te vergelijken met lingerieshoot

Het pin-up-model is een beetje te vergelijken met lingeriemodellen en bedekte glamourmodellen (naakt variant van glamour). In latere jaren ging het begrip pin-up ook wel gelden voor modellen die delen van het badpak vergaten aan te trekken en ging het steeds meer van redelijk gekleed naar ongekleed. Wat de voorkeur voor deze vorm van fotografie zeker niet af deed nemen. Integendeel. .

De pin-up shoot is met de juiste attributen nog steeds populair

Ook nu is de pin-up shoot nog altijd populair onder fotografen. En zeker als we die shoot qua omgeving/achtergrond en met de juiste attributen en props in de juiste sfeer weten te krijgen. En die juiste sfeer verzorgen is dan ook direct het lastigste gedeelte van de gehele shoot. Waarschijnlijk is dit verzorgen van alles wat nodig is, wel iets wat voor veel fotografen wat te ver gaat. Maar voor een stylist moet een mooi vorm gegeven studio voor een pin-up shoot nog wel te regelen zijn.