zondag 20 januari 2019

Olieshoot

Olieshoot


Een olieshoot kan fraaie resultaten geven

Het kan voor een foto interessant zijn om op een lichaam fraaie ‘hoge lichten’ te creëren. Ook wel glimlichten genoemd en die term geeft al aan dat het model letterlijk moet glimmen. De beste manier om een goed glimmend model te krijgen is dat het model zich met een vette olie insmeert. We spreken wel van een olieshoot. Geschikt voor een olieshoot zijn bijvoorbeeld babyolie en zonnebrandolie. Deze oliën zijn geschikt omdat die echt bedoeld zijn om op de huid aangebracht te worden.



 

Het model mag niets meer aanraken

Omdat het model natuurlijk enorm vet aan gaat voelen kan ze nauwelijks iets aanraken of ergens op zitten zonder een aantal vetvlekken achter te laten. Bijvoorbeeld op een backdrop of rol papier. Elke vorm van kleding valt natuurlijk ook af.

Een douche is echt noodzakelijk

Het is beslist noodzakelijk dat er in de studio douchegelegenheid is wil het model nog op een fatsoenlijke manier naar huis toe kunnen.


Het effect is voor velen haalbaar

Een fotoshoot met olie is voor zowel beginnende fotografen als beginnende modellen geschikt omdat het gewenste effect al relatief snel zichtbaar wordt. Maar het stelt dus wel eisen aan de studio.