zondag 20 januari 2019

Vriendje meenemen naar een fotoshoot

Vriendje meenemen naar een fotoshoot


Iemand meenemen is vaak wenselijk

In veel artikelen op dit weblog is al aangestipt dat het vaak verstandig is om iemand mee te nemen naar een fotoshoot. Sterker nog, er zijn genoeg fotoshoots die je nooit zonder begeleiding moet doen. Ook dat soort shoots vind je hier terug.

Wie neem je mee en kan dat wel?

Maar dan krijg je de vraag wie je meeneemt. Vooral jongere modellen zullen de neiging hebben om een vriendje mee te nemen. Maar dan zal er nog wel eens een probleem ontstaan. Het vriendje meenemen is namelijk voor veel fotografen onbespreekbaar en dat is vooral omdat ze er slechte of zeer slechte ervaringen mee hebben.

Vriendjes zijn meestal minder gewenst

Het is iets met hormonen, maar vriendjes zijn vaak jaloers, proberen het model minder te laten doen. om te praten, anders neer te zetten, zorgen dat er minder te zien valt, gaan zich zichtbaar ergeren en noem maar op. Begeleiding door een vriendje is dus iets wat bijna altijd problemen gaat geven. Fotografen weten dat en beginnen er niet eens aan, ondanks de toezegging dat “hij zich echt nergens mee zal bemoeien”.

Vrouwelijke begeleiding is zelden een probleem

Zussen, vriendinnen en zelfs moeders meenemen gaat in het algemeen probleemloos en de meeste fotografen zullen daar helemaal geen bezwaar tegen hebben.