zondag 20 januari 2019

Voorbeelden van eerder werk

Voorbeelden van eerder werk


Vraag om een portfolio of een website

Als we als fotograaf of model met iemand in zee gaan hebben we altijd graag wat voorbeelden van het werk van de andere partij. Of we zien nog liever een papieren portfolio in. Of we bekijken een website.  Vrijwel ieder model en elke fotograaf beschikt tegenwoordig over een website. Ze zijn te kust en te keur te krijgen zijn. Heel vaak gratis of voor slechts een symbolisch bedrag.

Voorbeelden moeten er wel zijn

Dus vraag altijd om voorbeelden die naar je toegemaild kunnen worden, om een portfolio of om een website . Elke fotograaf moet wel over voorbeelden kunnen beschikken, zelfs als hij een prille beginner is. Zijn er echt helemaal geen voorbeelden, wees dan wel voorzichtig met waar je aan begint. Daar moet de betreffende persoon dan wel een heel goede verklaring voor hebben, bijvoorbeeld dat je het allereerste model bent dat hij gaat fotograferen.

Iedereen moet natuurlijk ergens beginnen

Dat kan, want iedereen moet ergens beginnen. En het is een plausibele verklaring.  Maar is een dergelijke verklaring er niet dan kun je je af gaan vragen of het wel verstandig is om met deze fotograaf in zee te gaan. Er lijkt dan iets vreemds aan de hand te zijn