zondag 20 januari 2019

Chique. Een chique stijl vraagt natuurlijk om een hele dure locatie

Fotomodel worden | Chique



Een chique stijl vraagt natuurlijk om een hele dure locatie



In elk geval geen informele kleding bij 'çhique'

In de wereld van elegantie en verfijning, stuiten we op verschillende spellingvarianten van het woord 'chique', maar de essentie blijft bij alle spellingsvarianten hetzelfde. Het staat voor deftig en formeel, vooral voor heren. Bij dames mag het de rok of jurk beslist wel meer sexy zijn, maar een spijkerbroek of coltrui is absoluut uit den boze. We vinden deze wereld van de chique in luxueuze hotels, sterrenrestaurants, exclusieve nachtclubs en casino's. De chique auto is het gebruikelijke vervoermiddel. Het is een wereld die ver buiten het bereik ligt van de gewone man, met zijn alledaagse baantje van negen tot vijf en 's avonds Johan Derksen op de televisie.

Formele kleding is vereist

Bij een fotoshoot met een chique thema zijn er voor dames verschillende kledingopties mogelijk, maar casual kleding of sneakers zijn absoluut 'not done'. Denk eerder aan een prachtige jurk. En natuurlijk een paar stilettohakken. Een mannelijk model draagt een elegant kostuum. de styling en locatie zijn daarbij van een doorslaggevend belang voor een fotoshoot in deze stijl. de styling moet luxueus zijn met dure sieraden, accessoires, luxe kleding, schoenen en dergelijke.

De juiste locatie is essentieel

De locatie voor de chique fotoshoot moet zorgvuldig worden gekozen en aangekleed. Soms is een prachtig herenhuis met elegante inrichting zeer geschikt. Zo'n locatie is vaak nog wel te huur. Luxe hotels of restaurants bieden soms buiten de reguliere openingstijden ook nog wel mogelijkheden. Vooral als de foto's bedoeld zijn voor campagnes die de doelgroep aanspreken.

Chique is niet voor de amateur

Deze shoots zijn meestal buiten het bereik van amateurfotografen. Vanwege de hoge eisen aan styling en locatie zijn dergelijke fotoshoots meestal niet haalbaar voor amateurfotografen en beginnende modellen. Maar als je je wel een locatie en een goede stylist kunt veroorloven, kun je er wel iets prachtigs van maken. Toch is chique zeker geen thema voor een vlug tussendoortje.