zondag 20 januari 2019

Alleen voor prive gebruik

Fotomodel worden | Alleen voor prive gebruik


Die fotograaf zal na verloop van tijd een aardige collectie modelfoto's opbouwen


Het is in elk geval een term die vragen oproept

De toevoeging "alleen voor voor prive gebruik" geeft in de meeste gevallen (misschien niet in alle gevallen) aan dat het hier een naaktshoot betreft. En de kans is redelijk groot dat het een shoot betreft waar vooral het erotische aspect voorop staat. Op zich zegt “Alleen voor prive gebruik” nog niet zoveel negatiefs over de fotograaf of over de inhoud van de shoot maar het is wel verstandig om de advertentie te controleren op andere termen die het risico vergroten.

Een fotograaf is een soort kunstenaar

Een fotograaf is een vorm van een kunstenaar en die staan erom bekend dat ze hun werk graag willen laten zien en delen met anderen. Gelukkig maar, anders zou het een kale wereld worden. Als een fotograaf hier niet aan deel wil nemen is dat natuurlijk zijn goed recht maar het maken van foto’s puur om daar zelf naar te gaan zitten kijken is niet echt gebruikelijk in de fotografiewereld. Dat maakt “Alleen voor prive gebruik” verdacht. Zeker als er nog andere punten zijn, zoals er op dit weblog nog wel een aantal opgesomd worden waarbij er een alarmbel mag gaan rinkelen, is het zaak goed op je tellen te passen.
 


Check, check en nog eens check

Dus check deze fotograaf zo goed mogelijk voordat je met hem in zee gaat. Probeer via internet zoveel mogelijk informatie in te winnen. Vraag hem desnoods om referenties. Als je die niet krijgt is dat vaak ook een signaal dat er iets niet lekker zit. En neem zeker bij twijfelgevallen altijd iemand mee naar de shoot. Dat is altijd al aan te raden, maar bij dit soort twijfelgevallen zeker.

Sorry, gaat niet door

Overigens zal een fotograaf met kwalijke bijbedoelingen direct de boot af gaan houden als je voorstelt dat je iemand mee gaat nemen. Er zal waarschijnlijk één of andere smoes komen waarom de shoot helaas niet door kan gaan.