zondag 20 januari 2019

Mature modellen liggen vaak goed in de markt

Fotomodel worden | Mature model



Een mature model is wat ouder dan het gemiddelde



Wat niet wil zeggen dat een mature model niet gevraagd is


Als er in een advertentie om een mature shoot wordt gevraagd dan heeft men het in het algemeen over een (bedekt) naaktshoot voor een wat ouder model. De leeftijdsgrens voor een mature model is niet echt hard maar loopt vaak vanaf een jaar of 35 á 40.

geen echt mature model

Het mature model trekt veel fotografen aan 

Hoewel er groot aantal fotografen is dan modellen van deze leeftijd niet meer ziet staan is er een minstens even grote groep die zich juist tot een meer mature model aangetrokken voelt. Volgens velen hebben vrouwen van deze leeftijd aanzienlijk meer te bieden qua uitstraling en totaalbeeld. De praktijk wijst uit dat er best veel vraag is naar vrouwen boven de 50.


Misschien minder geschikt voor de middenplaat van een mannenblad?

Ze zijn misschien niet meer de ideale kanditaat voor de centerfold van een mannenblad, maar hebben duidelijke andere kwaliteiten. Daarnaast zijn ze vaak een stuk betrouwbaarder en plichtsgetrouwer dan jonge modellen.

In de kunst speelt leeftijd geen enkele rol

In de wereld van de beeldende kunst speelt dit zelfs nog wel sterker. Een groot aantal modellen heeft zeker deze leeftijd en we komen ook nog wel oudere modellen tegen. Zelfs modellen die de zeventig inmiddels gepasseerd zijn maken daar nog een goede kans. Of je het zelf leuk vind om op die leeftijd nog te poseren is iets persoonlijks. Ieder model zal daar anders over denken

Een modellenbureau kun je vergeten

De kans dat je als mature model bij een modellenbureau binnenkomt is te verwaarlozen en hoogstwaarschijnlijk de moeite van het proberen niet eensw aard. Als je dan als gunst wordt toegelaten hoor je er waarschijnlijk nooit meer iets van. Er gaan verhalen dat men juist op vrouwen van deze leeftijd zou zitten wachten maar de praktijk lijkt zich zeker anders uit te wijzen.