zondag 20 januari 2019

Lingerieshoot is een term die voor veel verwarring kan gaan zorgen

Lingerieshoot is een term die voor veel verwarring kan gaan zorgen


lingerieshoot, een verwarrende term

Bij een lingerieshoot ben je in principe nog gekleed in lingerie. Maar daar zitten natuurlijk nogal wat verschillen in. Lingerie kan heel netjes zijn. Bijna gekleed mogen we wel zeggen. Maar kan ook uitgesproken verleidelijk en weinig tot vrijwel niets verhullend zijn.  Sommige bikini’s bestaan tegenwoordig alleen uit wat koordjes. Niets mis mee maar wel fijn om te weten wat je uiteindelijk voor de camera aan gaat doen.

lingerieshoot

Het verschil met naakt is bij sommige bikinistijlen te verwaarlozen of het accentueert dat alleen maar. In sommige soorten lingerie zie je er naakter uit dan wanneer je helemaal niets draagt. Op dat moment zit je eigenlijk dichter bij een naaktshoot dan dat je zelf misschien zou willen. Dus goed informatie inwinnen is zeker bij een lingerieshoot geen overbodige luxe.

Informeer goed wat de bedoeling is

Krijg  je de spullen die je dient te dragen van de opdrachtgever? Dan moet je van te voren wel goed kijken waar het eigenlijk om gaat. Vraag bijvoorbeeld een paar foto’s van de “kleding” die je op de lingerieshoot zou moeten gaan dragen.

Een lingerieshoot is minder eng

Een lingerieshoot is voor veel modellen toch een stuk minder “eng” dan een naaktshoot. Maar het effect kan zo mogelijk nog een stuk heftiger zijn. En dan moet je dus wel heel goed weten waar je dus aan begint
In het algemeen zal men voor dit soort shoots modellen vragen die min of meer ideale modelmaten hebben. En die daarnaast een bepaalde leeftijd niet te boven gaan.  Tenzij de shoot juist voor die categorie is bedoeld.  Bijvoorbeeld voor een website of een brochure die zich juist op de minder ideale maten en leeftijden richt. Dan is het een ander verhaal.

Ook voor meer kinky shoots

Behalve het normale ondergoed vinden we hier ook fotografie terug voor meer kinky ondergoed in leer, lak en latex. En natuurlijk bikini-shoots.

Een leuke vorm van modellenfotografie

Kortom, val je in de groep modellen voor wie de lingerieshoot geschikt is? Dan kan dit een leuke en veelzijdige vorm van modellenfotografie zijn.