zondag 20 januari 2019

Fashion is één van de meest voorkomende genres bij modellenfotografie

Fashion is één van de meest voorkomende genres bij modellenfotografie


Met de veel voorkomende term fashion bedoelt men: volledig gekleed. En verder niets zichtbaar door doorschijnende of wegvallende kleding of iets dergelijks. En al helemaal geen randgebieden met “bedekt naakt” of zoiets. Voor de kleding wordt wel gezorgd door de opdrachtgever. Vaak voor brochures, catalogi en andere publicaties.

fashion

Bij niet-professionele shoots zorgt het model zelf voor de kleding en eventueel noodzakelijke accessoires. Dat kan heel leuk zijn om te doen maar je mag er verder niet veel van verwachten. Bij een echte professionele shoot show je als model meestal de kleding van anderen. En zal een stylist zorgen voor kleding en alles wat er verder bij komt kijken.

Fashion lijkt het hoogst haalbare

Voor veel modellen is een carrière in de internationale fashion het hoogst haalbare wat er is in de modellenwereld. Daar wordt bij de werving van modellen dan ook graag gebruik van gemaakt. Er is niets dat zoveel wordt aangeboden op de “fotografen en modellensites” dan een glanzende carrière in de fashion.

Geen fotograaf kan een fashion carrière  “even” regelen

Het mag duidelijk zijn dat er geen fotograaf is die dat alleen wel even voor je kan regelen. Dus is het zaak dat soort aanbieders qua bijbedoelingen in de gaten te houden. Hoewel het ook een gewoon een gevalletje zelfoverschatting kan zijn, natuurlijk.

Er komt vaak een heel team aan fashion pas

Een fashionshoot zal meestal voor een couturier of een winkelketen gaan. Meestal niet met één model en één fotograaf maar met een compleet team.  Hierbij zijn alle disciplines met meerdere personen vertegenwoordigd.  Vaak nog aangevuld met allerlei ondersteunend personeel. Ook hier dus geen klusje wat een fotograaf wel even regelt voor een model. En zeker geen model dat hij zojuist van een website heeft geplukt.

Fashion is niet voor iedereen maar wel leuk

Een fashioncarrière in New York of Milaan zal niet voor elk model weggelegd zijn. Maar het wel een hele leuke vorm van fotografie. Iets waar een creatieve amateurfotograaf en een model met een goedgevulde kledingkast  veel lol aan kunnen beleven. En gelukkig zit het met die kledingkast van modellen meestal wel goed.