zondag 20 januari 2019

Checklist voor een shoot

Fotomodel worden | Checklist voor een shoot


Een checklist is handig en wordt ook steeds waardevoller


Wat willen we bereiken met een checklist voor een shoot?

Een shoot is de algemene term voor een opnamesessie voor foto (fotoshoot), video (videoopname) of filmopname. Elke shoot vraagt de nodige voorbereiding. Zowel voor de fotograaf die zijn spullen op orde moet hebben maar zeker ook voor het model.

Wat nemen we mee?

Zeker beginnende modellen hebben vaak geen idee wat ze moeten meenemen naar een fotoshoot. Meestal woont de fotograaf niet om de hoek, zodat je nog even iets kunt ophalen, dus je kunt maar beter goed zijn voorbereid. Als het een fotoshoot betreft van een opdrachtgever of heeft de fotograaf een zeer specifiek thema in zijn hoofd, dan wordt er vaak voor kleding gezorgd en is er een visagiste aanwezig om de make-up te verzorgen.

Een checklist is handig

Als je regelmatig een shoot doet en dus steeds je tas in en uit moet pakken dan is een checklist voor wat je mee moet nemen wel erg handig. Je maakt hem eenmalig en vult hem dan steeds aan met zaken waar je toch aan mis blijkt te grijpen.

In de boekenserie "Hé, ik word fotomodel" wordt de checklist uitgebreid behandeld op basis van een voorbeeld dat in de praktijk is ontstaan.