zondag 20 januari 2019

Afwijzing is een goed teken. Men heeft je aanvraag gelezen en geeft zelfs antwoord

Fotomodel worden | Afwijzing bij een modellenbureau



Dat is een goed teken. Men heeft je aanvraag gelezen en geeft zelfs antwoord



Zelfs een negatieve reactie is echt iets bijzonders

Heb je een afwijzing ontvangen op je emailtje dat je aan een modellenbureau had verzonden? Dan ben je een bofkont. Modellenbureaus geven eigenlijk nooit iemand antwoord. Dus een afwijzing is echt wel iets bijzonders. Je bent kennelijk toch op een of andere manier een paar seconden opgevallen.



Modellenbureaus hebben het te druk om antwoord te geven

Men verklaart dit toch ietwat asociale gedrag met het feit dat men zoveel aanmeldingen krijgt dat het geen doen is om iedereen antwoord te sturen. Dat dit met de juist hulpmiddelen tot enkele seconden per afwijzing is terug te voeren is kennelijk in deze wereld nog niet doorgedrongen. Maar goed, het is gewoon zo. Maar zelfs als je tot de minimale groep behoort die ingeschreven weet te worden krijg je de volgende hobbel te nemen en die wordt gevormd door de opdrachtgever en de fotograaf.

Voorkeur is meestal niet bekend

Elk model krijgt daar opnieuw met een grote kans op afwijzing te maken. Elke fotograaf, elk modellenbureau en elke opdrachtgever heeft namelijk een voorkeur die men niet van tevoren bekend wenst te maken. En bij afwijzing voldeed je kennelijk niet aan die voorkeur maar was er een ander die daar duidelijk meer aan voldeed. Daarnaast worden er vaak tientallen kandidaten door verschillende bureau’s naar voren geschoven voor die ene shoot of rol waar men dan ook nog maar één kandidaat nodig heeft. De rest krijgt, inderdaad, een afwijzing.

Afwijzingen horen bij het vak

Maak er geen probleem van. Het hoort bij het vak. Sterker, het is er één van de belangrijkste aspecten van. Leer er dus mee om te gaan want het zal je heel veel gaan gebeuren. En bedenk dat het enige wat er echt gebeurd is, is dat jij niet in de opdracht paste. Het was absoluut geen persoonlijke kwestie al zal dat zeker in het begin van je modelcarrière heel vaak zo aanvoelen.