zondag 20 januari 2019

Goed uitziende fotograaf

Fotomodel worden | Goed uitziende fotograaf



Fijn dat die fotograaf die zich aanbiedt er goed uit ziet maar kan hij ook fotograferen?


Het is in elk geval een uitspraak die veel vragen oproept

Regelmatig treffen we in advertenties op websites waarin modellen gezocht worden ook kreten aan als goed uitziende fotograaf , aantrekkelijke fotograaf en dergelijke vleiende omschrijvingen van de persoon achter de camera. Althans het is natuurlijk wel de grote vraag of deze "Goeduitziende fotograaf" een beetje achter de camera gaat blijven tijdens de shoot.

Waarom is het uiterlijk van de fotograaf van belang?

Want het is natuurlijk de grote vraag wat deze informatie er toe doet. Je gaat naar een fotograaf vanwege diens kwaliteiten in zijn fotografisch werk en niet omdat het zo’n knappe vent is. Het zal hier in vrijwel alle gevallen gaan om een avontuurtje van de fotograaf waarbij de zogenaamde fotografie er niet of nauwelijks meer toe doet. Wegblijven is dus het devies als je serieuze bedoelingen hebt. Mocht je wel interesse hebben in een Goed uitziende fotograaf dan wordt het natuurlijk een heel andere verhaal en daar is iedereen uiteraard volkomen vrij in. "Goed uitziende fotograaf" is één van de signalen dat er iets mis kan zijn, hoewel dat natuurlijk niet perse noodzakelijk is. Misschien heeft de fotograaf het alleen maar goed getroffen met zichzelf en zal hij jou super behandelen. 

Er lopen veel vreemde figuren in de modellenwereld rond

Er lopen veel nepfiguren op internet rond. En zeker op de zogenaamde “modellen en fotografensites”. Ze zijn op jacht naar beginnende en vooral naïeve modellen die ze van alles wijsmaken om ze maar tot een een naaktshoot of liefst nog veel meer te verleiden. De beloftes kunnen niet groot genoeg zijn en meestal komt het neer op een publicatie in een bekend tijdschrift of een glanzende buitenlandse carrière. Een dergelijke term in een advertentie is een krachtig signaal dat er waarschijnlijk iets niet in orde is. Er zijn meer van die termen die we hier ook wel noemen. “Hygiëne geboden en gevraagd is er ook zo eentje… ”

Zorg voor een goede controle

Check de betrokken Goed uitziende fotograaf nog iets verder en intenser dan je anders waarschijnlijk al zou doen. Probeer zoveel mogelijk informatie in te winnen. Een fantastisch hulpmiddel op dit gebied is een zoekmachine zoals Google. Zoek op de naam van de fotograaf, op zijn emailadres, zijn telefoonnummer als je dat hebt , zijn huisadres en dergelijke. Het resultaat zal vaak verbazen.