zondag 20 januari 2019

Mature modellen liggen vaak goed in de markt

Fotomodel worden | Mature model



Een mature model is wat ouder dan het gemiddelde



Wat niet wil zeggen dat een mature model niet gevraagd is


Als er in een advertentie om een mature shoot wordt gevraagd dan heeft men het in het algemeen over een (bedekt) naaktshoot voor een wat ouder model. De leeftijdsgrens voor een mature model is niet echt hard. Het begint qua leeftijd ergens vanaf een jaar of 35 á 40 en het kan onbeperkt doorlopen.

Er is een model dat 106 geworden is en dat op haar 96e nog een modellencontract kreeg aangeboden. Er is dus heel, heel veel mogelijk.

geen echt mature model

Het mature model trekt veel fotografen aan 

Hoewel er groot aantal fotografen is dan modellen van deze leeftijd niet meer ziet staan is er een minstens even grote groep die zich juist tot een meer mature modellen aangetrokken voelt. Volgens vele fotografen hebben vrouwen van deze leeftijd aanzienlijk meer te bieden qua uitstraling en totaalbeeld. 

De praktijk wijst uit dat er best veel vraag is naar vrouwen boven de 50.


Misschien minder geschikt voor de middenplaat van een mannenblad?

De wat oudere modellen zijn misschien niet meer de ideale kandidaat voor de centerfold van een mannenblad, maar ze hebben duidelijke andere kwaliteiten. Daarnaast zijn deze modellen vaak een stuk betrouwbaarder en plichtsgetrouwer dan de jongere modellen.

Bij poseren voor de kunst speelt leeftijd geen enkele rol

In de wereld van de beeldende kunst speelt dit zelfs nog wel sterker. Een groot aantal modellen heeft zeker deze leeftijd en we komen ook nog wel oudere modellen tegen. Zelfs modellen die de zeventig inmiddels ruim gepasseerd zijn maken daar nog een heel goede kans om opdrachten om te poseren te kunnen krijgen. 

Of je het als model zelf leuk vind om op die leeftijd nog te poseren is iets persoonlijks. Het eerste mooi is vaak wel van het lichaam af. De ouderdom laat nu eenmaal onvermijdelijk sporen na. Dat is niet anders. Het is de vraag of je dat aan iedereen moet laten zien maar ieder model zal en mag daar anders over denken. Die vrijheid heeft gelukkig iedereen

Een modellenbureau kun je wel vergeten

De kans dat je als mature model bij een modellenbureau binnenkomt is te verwaarlozen en hoogstwaarschijnlijk de moeite van het proberen niet eens waard. Als je dan als gunst wordt toegelaten hoor je er waarschijnlijk nooit meer iets van. 

Er gaan verhalen dat men juist op vrouwen van deze leeftijd zou zitten wachten maar de praktijk lijkt zich zeker anders uit te wijzen. Waarbij het niet te controleren valt hoeveel moeite een modellenbureau in deze groep modellen steekt. 

Er zijn zelfs speciale bureau's voor oudere modellen maar daar hoor je ook nogal wisselende verhalen over. Kortom, als ouder model zul je het moeten hebben van je eigen netwerk. Net als veel jongere modellen trouwens. Je zult het zelf moeten doen. Niemand staat te wachten om juist jou nu eens flink te gaan helpen.