zondag 20 januari 2019

Figuurmodel is vooral een soort marketingkreet

Fotomodel worden | Figuurmodel


We komen de term figuurmodel regelmatig tegen in advertenties.


Maar wat wordt er nu met figuurmodel bedoeld?

Wat is een figuurmodel eigenlijk? Figuurmodel is een term die regelmatig opduikt in advertenties. Maar het is ook een term die eigenlijk helemaal niet zo bekend is in de wereld van fotomodellen of kunstmodellen. Het lijkt eerder een wat verhullende term te zijn, een soort marketingtruc, mogelijk bedoeld om iets anders te verbergen. Meestal, als je verder leest of doorvraagt, blijkt het toch te gaan om een aanvraag voor een ongekleed model.

Waarom niet openlijk zeggen dat je een ongekleed model zoekt?

Het is vreemd dat mensen om de een of andere reden niet gewoon openlijk kunnen praten over het zoeken naar een ongekleed model. Het lijkt bijna alsof er iets te verbergen valt. Een integere fotograaf zou toch gewoon openlijk moeten kunnen zeggen dat hij aan shoots met een ongekleed model doet? Er is niets mis met een normale shoot met een ongekleed model, waarbij het model aan de ene kant van de camera staat en de fotograaf aan de andere kant. Als iedereen gewoon zijn werk doet, is er niets om te verbergen.



Wees alert op de term figuurmodel

Het gebruik van de term "figuurmodel" is dus een signaal waarop modellen alert moeten zijn. Vraag altijd om verdere uitleg als je deze termen tegenkomt en wees voorzichtig in het contact. Het is raadzaam om via e-mail te communiceren, bij voorkeur via een gratis account zoals Yahoo! of Google, om te voorkomen dat je lastiggevallen wordt. En wat erger is, lastig gevallen blijft worden.

Doe goed onderzoek naar de fotograaf

Het is belangrijk om controle uit te oefenen. Onderzoek de fotograaf die om een figuurmodel vraagt grondig. Probeer zoveel mogelijk informatie te achterhalen. Google is een geweldig hulpmiddel hiervoor. Zoek op de naam van de fotograaf, het e-mailadres, het telefoonnummer en zelfs het huisadres als dat mogelijk is. Je zult versteld staan van wat je kunt vinden.

Let ook op andere termen in de advertentie

Vaak worden er in advertenties nog andere termen gebruikt die waakzaamheid vereisen. Let dus op extra signalen. Als een fotograaf deze termen gebruikt, moeten er alarmbellen afgaan.

Openheid en eerlijkheid zijn van groot belang

Het is van groot belang dat modellen en fotografen eerlijk en open zijn over hun intenties. Er is niets mis met ongeklede fotografie, zolang het op een professionele en respectvolle manier gebeurt. Het is echter begrijpelijk dat sommige mensen terughoudend zijn vanwege het stigma dat nog steeds rond fotografie met een ongekleed model hangt. Dit stigma moet worden doorbroken door open communicatie en begrip.

Vraag door bij enige twijfel

Als je als model benaderd wordt voor een opdracht, wees dan niet bang om vragen te stellen en je intuïtie te volgen. Als iets niet goed voelt, is het waarschijnlijk ook niet goed. Vertrouw altijd op jezelf en neem geen onnodige risico's.

We hebben het toch van oudsher over een kunstvorm

De fotografie van ongeklede modellen is een kunstvorm en een vorm van zelfexpressie die al eeuwenlang bestaat. Het is daarom belangrijk dat we het als vanzelfsprekend kunnen benaderen zonder verder vooroordelen of stigma's. Het is een vorm van kunst die de menselijke vorm voorop stelt en de schoonheid van het lichaam op verschillende manieren laat zien.

De veiligheid van het model staat voorop

Het is ook essentieel om de veiligheid van modellen te waarborgen. Modellen moeten zich veilig kunnen voelen tijdens fotoshoots en er moet altijd respect zijn voor hun grenzen en comfortniveaus. Fotografen hebben de verantwoordelijkheid om een veilige en professionele werkomgeving te creëren.

Wederzijds respect en vertrouwen staan voorop

In de wereld van naaktfotografie is wederzijds respect en vertrouwen van het grootste belang. Modellen en fotografen moeten open communiceren en samenwerken om het beste resultaat te bereiken. Met de juiste houding en werkwijze kan naaktfotografie een krachtig en prachtig medium zijn om de menselijke vorm en emotie vast te leggen.

Weet dus goed wat er met een figuurmodel wordt bedoeld

Het is dus belangrijk om te begrijpen wat een figuurmodel is en om bewust te zijn van de mogelijke valkuilen die ermee gepaard gaan. Door open communicatie, verantwoordelijkheid en respect kunnen we een omgeving creëren waarin naaktfotografie een waardevolle kunstvorm is waar iedereen veilig en met trots aan kan deelnemen.