zondag 20 januari 2019

Extra's. Fotografen zijn gek op wat extra's, andere kleding dan jeans en een koltrui dus

Fotomodel worden | extra's


Fotografen zijn gek op wat extra's, andere kleding dan jeans en een koltrui dus


Juist de extra’s maken een fotoshoot helemaal af

 


Stem vooraf goed met de fotograaf af wat er verwacht wordt

Vaak zal een fotograaf je vragen om iets extra's mee te nemen voor een fotoshoot. En vaak zal hij specifiek vragen om iets dat goed bij jou past. Dit is begrijpelijk, want die fotograaf heeft waarschijnlijk al genoeg koltruien en spijkerbroeken voorbij zien komen. Maar het kan lastig zijn om te weten wat je precies moet meenemen. Een ervaren model heeft vaak wel een verzameling items in de kast liggen die handig zijn voor fotoshoots, maar zelfs dan is het nog lastig om te kiezen voor een speciale shoot. En je kunt nu eenmaal niet alles meeslepen in de trein.

Weet wat er verwacht wordt

Het is belangrijk om te begrijpen wat de fotograaf verwacht. Als hij vraagt om iets extra's, ga dan in overleg. Vraag wat hij precies voor ogen heeft, zodat je je daarop kunt voorbereiden.  

Een aantal voorbeelden van extra's

Maar wat verstaan we eigenlijk onder 'extra's'? dit kunnen grotere, opvallende sieraden zijn, sjaaltjes, handschoenen, grote hoeden, petten, paraplu's, parasols, opvallende wandelstokken, opzichtige riemen, haarbanden en andere haaraccessoires. In de meeste gevallen zal de fotograaf niet snel zeggen dat iets te gek is.

Het is wel handig om een aantal dingen in gedachten te houden als je extra's wilt gaan selecteren voor een fotoshoot.

Allereerst, overleg alles even met de fotograaf

Hij heeft misschien een specifiek thema in gedachten waar je rekening mee kunt houden. Misschien wil hij voor een bepaalde sfeer zorgen die om specifieke accessoires vraagt.

Denk ook aan je eigen stijl

Wat draag je zelf graag in het dagelijks leven? Dit kunnen goede aanwijzingen zijn voor wat bij jou past. En en wat je dus het beste mee kunt nemen.

Kijk ook naar het type fotoshoot
Gaat het om een casual fotoshoot in een park? Om een glamourshoot in een studio? Of misschien juist iets artistieks op een bijzondere locatie? Die omgeving kan je helpen bepalen welke extra's geschikt zijn om mee te nemen.

Fotografen zijn gek op wat extra's


Als je eenmaal een idee hebt van wat je zou kunnen meenemen, is het tijd om te beslissen. Kies items die bij jou passen en die de fotoshoot kunnen verrijken. Hier zijn enkele voorbeelden van extra's.

1. Sieraden

Kies opvallende stukken die vooral jouw persoonlijkheid weerspiegelen. Dit kunnen grote oorbellen, kleurrijke armbanden of statement kettingen zijn.

2. Hoeden en petten

Een hoed kan een geweldig accessoire zijn voor een fotoshoot. Of het nu een grote zonnehoed is voor een zomerse sfeer of een stoere fedora *)1 voor een meer edgy look *)2. Petten kunnen ook een leuke toevoeging zijn, vooral als ze een interessant ontwerp hebben.

3. Sjaals en haaraccessoires

Kleurrijke sjaals kunnen een vleugje flair toevoegen aan je outfit. Terwijl haaraccessoires zoals haarbanden, clips of bloemen de look helemaal compleet maken.

4. Handschoenen

Vooral in de herfst en winter kunnen handschoenen een chique toevoeging zijn aan je outfit. Kies voor leren handschoenen voor een meer klassieke uitstraling of ga voor kleurrijke stoffen handschoenen als je vooral naar een speels effect op zoek bent.

5. Riemen

Een opvallende riem kan een saaie outfit een heel nieuw leven inblazen. Kies een riem een met een unieke gesp of met opvallende, vaak kleurrijke details.

6. Paraplu of parasol

Als de fotoshoot buiten plaatsvindt, kunnen een paraplu of parasol niet alleen praktisch zijn, maar ook een interessant visueel element toevoegen.

7. Wandelstok

Voor een meer extravagante look kan een wandelstok een interessant accessoire zijn. Vooral als deze wandelstok een uniek ontwerp heeft.

Overdrijf het ook weer niet

Nu je een idee hebt van wat je kunt meenemen, is het belangrijk om niet te overdrijven. Neem alleen de items mee die passen bij het thema en de stijl van de fotoshoot. Te veel accessoires kunnen de aandacht afleiden van jou als model. En dat kan het algehele effect van de foto verminderen.

Draag wat voor jou comfortabel aanvoelt

Zorg er ook voor dat je comfortabel bent met wat je draagt. Als je je niet op je gemak voelt, zal dat te zien zijn op de foto's. Kies daarom accessoires waarin je je zelfverzekerd en goed voelt.

Wees creatief

Als laatste, wees creatief! durf te experimenteren met verschillende combinaties van kleding en accessoires. Soms kan een onverwachte combinatie leiden tot de meest opvallende foto's.

Al met al kunnen extra's een geweldig toevoeging zijn aan een shoot
Kortom, het selecteren van de juiste extra's voor een fotoshoot kan een uitdaging zijn, maar met wat overleg met de fotograaf, een goed begrip van je eigen stijl en enkele doordachte keuzes, kun je een geweldige toevoeging zijn aan de fotoshoot.

*)1 Een Fedora is een vorm van een deukhoed. Karakteristiek voor de fedora  zijn de druppelvormige deuk in de bol en de twee knepen aan de voorkant.

*)2 Een edgy look wijst richting stoer, weinig regels, niet aangepast aan een groep of trend